ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі пропагандисту з Луганщини Сергію Кривоносу

Фото – stihi.ru
Фото – stihi.ru

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі колишньому головному редактору газети “Новини Сватівщини” (Сватове, Луганська область) Сергію Кривоносу.

У матеріалах, опублікованих на сайті Офісу генерального прокурора, йдеться, що Сергій Кривонос у серпні 2022 року обійняв посаду редактора незаконно створеного друкованого видання “Сватовский вестник” (підпорядковане пропагандистському холдингу “Луганьмедіа”, створеному у 2020 році для контролю над більшістю медіа окупованої Луганщини).

За даними слідства, у “Сватовском вестнике” публікуються переважно звіти роботи місцевої окупаційної влади щодо “покращення благоустрою населення”, звинувачення ЗСУ та української влади у воєнних злочинах, а місцевих агітують на антиукраїнські заходи та підтримку Росії і окупаційної влади.

Зокрема, Сергій Кривонос був відповідальний за випуск газети “Сватовский вестник” №1 від 4 серпня 2022 року та разом з керівництвом окупаційної адміністрації Сватівського району Луганської області безпосередньо брав участь у проведенні урочистості з нагоди ïї першого випуску та висвітленні в медійному просторі.

Після цього пропагандист 11 та 22 серпня 2022 року висвітлював  зустрічі колективу ДУ “Сватівська центральна районна багатопрофільна лікарня” з депутатом Державної думи РФ Миколою Панковим з питань кадрової політики цієї лікарні, а також зустрічі переселенців з цим депутатом та керівництвом окупаційної адміністрації Луганської області щодо допомоги та надання переселенцям.

Також Кривонос висвітлював урочистості з нагоди Дня російського прапора.

За даними СБУ, 22 серпня 2022 року він записав відеозвернення, у якому закликав громадськість голосувати за “приєднання” Луганщини до Росії.

Сергія Кривоноса викликають для участі в слідчих та процесуальних діях 15, 16 та 17 серпня. Він має прибути до ГУ СБУ в Житомирській області.

Нагадаємо, до 2014 року Сергій Кривонос був головним редактором газети “Новини Сватівщини”.

За даними порталу журнальныймир.рф, Сергій Кривонос брав участь у низці російських літературних конкурсів. Він лауреат Міжнародної літературної премії імені Сергія Єсеніна (Спілка письменників Росії), літературної премії імені Миколи Ушакова (Національна спілка письменників України). Переможець та призер конкурсів та фестивалів “Зірка полів” (м. Москва), “Слов'янські традиції”, “Душі чудові пориви”, “Російський stil”.

Сергій Кривонос – член Національної та Міжрегіональної спілок письменників України, Міжнародної спільноти письменницьких спілок.

Liked the article?
Help us be even more cool!