ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура звинуватила Вишинського в публікації 72 статей "антиукраїнського спрямування"

16.04.2019, 10:14
Фото - radiosvoboda.org

Прокуратура звинуватила керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського в розміщенні 72 статей “антиукраїнського спрямування”.

Про це 15 квітня заявили прокурори Арно Ліллемяе і Євген Комаровський під час оголошення обвинувального акта в Подільському райсуді Києва, повідомляє Радіо Свобода.

Під час зачитування документа обвинувачі заявили, що ці статті Вишинський розмістив у період з 2014 по 2018 роки. За версією прокурорів, матеріали містили “недостовірну, необ’єктивну, упереджену інформацію щодо України, української влади й армії і спростовували російську агресію проти України”. Також звинувачення вважає, що ці матеріали “виправдовували можливий вихід окремих регіонів Донецької та Луганської областей зі складу України”.

Прокурори зазначили, що агенція “РІА Новини Україна” фактично була представництвом держпідприємства МІА “Росія сьогодні”. Однак вона була зареєстрована як незалежна юридична особа й отримувала фінансування не безпосередньо з Москви, а через фірми-прокладки. Обвинувачення стверджує, що гроші надходили спочатку від офшора з Кіпру, а потім від компанії SPN Media Solutions DOO Beograd із Сербії, кінцевим бенефіціарним власником якої є МІА “Росія сьогодні”. Ці компанії нібито пересилали кошти на рахунок ТОВ “Інтерселект”, директором якого є Вишинський.

Прокурори заявили, що за цією схемою з 2015 по 2018 роки Вишинський отримав від МІА “Росія сьогодні” 257 тисяч 100 доларів США і 2 мільйони 134 тисячі євро.

15 квітня прокурори встигли зачитати 34 із 79 сторінок обвинувального акта. Чергове засідання заплановано на 25 квітня.

Після суду Вишинський в заяві для журналістів назвав обвинувальний акт “набором малозрозумілих звинувачень, під якими немає нічого, крім брехні і фантазій прокуратури і Служби безпеки”.

Засідання, яке відбулося 15 квітня, було другим за рахунком. Суд у справі Вишинського розпочався 4 квітня.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня Подільський райсуд м. Києва розпочав розгляд по суті справи керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, якого обвинувачують у держзраді.

26 березня Подільський районний суд Києва продовжив арешт керівнику “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському до 24 травня.

6 березня прокуратура АР Крим скерувала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт щодо керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського для розгляду по суті. 14 березня Вишинського було етаповано до Києва з Херсона.

15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

4 квітня призначено перше засідання суду з розгляду по суті справи керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

Liked the article?
Help us be even more cool!