ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Словаччини назвала ім'я замовника вбивства журналіста Кучака

02.10.2018, 10:24
Фото - dennikn.sk

Прокуратура Словаччини назвала ім'я можливого замовника вбивства відомого в країні журналіста-розслідувача Яна Кучака. Про це повідомляє Ліга з посиланням на видання Dennikn.sk.

Згідно з повідомленням, під підозрою 44-річна жителька міста Комарно (Південна Словаччина) Альона Жужова.

Підозрювана тісно пов'язана з відомим словацьким мультимільйонером Маріаном Кочнером. Саме його контакти з італійською мафією “Ндрангета” розслідував Кучак перед смертю.

Зазначається, що у слідства є докази, що 55-річний Кочнер, заарештований раніше в іншій справі, по телефону погрожував журналісту. Жужова працювала перекладачем на зустрічах Кочнера з гостями з Італії. Він також є хрещеним батьком її дочки.

Голос Америки пише, що підозрювана, імовірно, заплатила за вбивство журналіста 50 000 євро (58 100 доларів) і пробачила виконавцю борг у розмірі 20 000 євро (2300 доларів).

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого 2018 року в Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Вбивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ.

17 вересня влада Словаччини визначила можливого свідка у справі вбивства словацького журналіста Яна Кучака.

27 вересня поліція Словаччини заарештувала кількох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Яна Кучака і його нареченої.

30 вересня Генеральна прокуратура Словаччини висунула обвинувачення четвертому підозрюваному у справі про вбивство в лютому 2018 року журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої. Раніше обвинувачення висунули трьом особам, яких затримали у справі про вбивство під час поліцейської спецоперації. 30 вересня суд постановив залишити всіх чотирьох затриманих під вартою.

1 жовтня представник прокуратури Словаччини повідомив, що замовник убивства Яна Кучака заплатив за нього щонайменше 70 тисяч євро.

Liked the article?
Help us be even more cool!