ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура: Російська армія могла цілеспрямовано атакувати готель у Краматорську, де були медійники

Російські війська могли цілеспрямовано атакувати будівлю готелю в Краматорську в ніч на 25 серпня, де перебували на той момент шестеро журналістів і співробітник закладу. Це одна з версій слідства, повідомила Радіо Свобода речниця Донецької обласної прокуратури Анастасія Мєдвєдєва.

“Прокурорами та органами досудового розслідування направлено відповідні запити до окремих установ: відповіді на них допоможуть нам дізнатися можливе місце запуску ракети, напрямок її руху та траєкторію; ці дані допоможуть вирахувати, хто саме здійснив цю атаку по мирному населенню. Одна з версій слідства – це цілеспрямована атака на будівлю готелю”, – зазначила речниця прокуратури Донеччини.

За її словами, попередні дані спеціалістів-вибухотехніків свідчать про застосування військами РФ високоточної зброї: балістичної ракети “Іскандер-М”. Зараз триває судова вибухотехнічна експертиза уламків ракети.

"Наразі вся ця інформація перевіряється. Органи досудового розслідування намагаються дізнатися цю інформацію. Проводиться досудове розслідування, і після його завершення ми зможемо говорити про результати та визначити, чи були так звані “навідники вогню”, – сказала Анастасія Мєдвєдєва.

Атака росіян на готель “Сапфір” у Краматорську 24 серпня 2024 року

24 серпня 2024 року в Краматорську внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” загинув радник з питань безпеки британського інформагентства Reuters Раян Еванс. Інші двоє журналістів команди Reuters були поранені, вони перебувають у лікарні. Оператор агенції Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення. За даними поліції, Росія вдарила по готелю з ОТРК “Іскандер-М”.

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF) засудила цю російську атаку та закликала до ретельного розслідування, щоб встановити та притягнути винних до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!