ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура повідомила підозру прихильнику УПЦ МП, який перешкоджав журналістам Суспільного

21.06.2023, 15:00
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Олександрійська окружна прокуратура Кіровоградської області повідомила про підозру 38-річному мешканцю Олександрії щодо перешкоджання знімальній групі Суспільного. Про це повідомляється на сайті Кіровоградської обласної прокуратури. 

Чоловіку інкримінується вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Слідство встановило, що 27 травня в селищі Приютівка Олександрійського району Кіровоградщини знімальна група Суспільного  вела  репортаж релігійних зборів жителів громади. Підозрюваний перебував на зборах і був прихильником однієї зі сторін конфлікту. Чоловік намагався завадити знімальній групі, яка прибула на захід висвітлювати релігійні збори. Підозрюваний вихопив з рук кореспондента телефон, на який здійснювалася відеофіксація, і незаконно вилучив зібрані матеріали й технічні засоби професійної діяльності медійника. 

“Протиправні дії підозрюваного позбавили можливості знімальну групу виконувати редакційне завдання з подальшим висвітленням в телеефірі та на діджитал-платформах телеканалу. На прохання повернути телефон не реагував, місце події залишив, а телефона позбувся”, – повідомляє прокуратура. 

Згодом правоохоронці віднайшли телефон та повернули власнику.

За скоєне підозрюваному загрожує арешт до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня в смт Приютівка Кіровоградської області парафіяни Української православної церкви Московського патріархату перешкоджали роботі журналістки та оператора “Суспільне Кропивницький” під час знімання зборів релігійної громади про перехід до Православної церкви України.

Liked the article?
Help us be even more cool!