ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Кіровоградщині віряни УПЦ (МП) перешкоджали та погрожували журналістам Суспільного

29.05.2023, 10:00
Фото - Суспільне
Фото - Суспільне

Парафіяни Української православної церкви (Московського патріархату) перешкоджали роботі журналістки і оператора Суспільне Кропивницький 27 травня під час знімання зборів релігійної громади у смт. Приютівка Кіровоградської області, повідомляє Суспільне.

Знімальній групі погрожували фізичною розправою, намагалися вибити камеру з рук оператора Анатолія Басистого, у журналістки Антоніни Крейтор відібрали телефон під час знімань, щоб перешкодити фіксування на відео дій священників УПЦ, які в цей час штурмували автобус, де проводили збори про перехід релігійної громади до Православної Церкви України. 

За цим фактом Суспільне Кропивницький звернулось до правоохоронних органів щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на території біля будинку культури (провулок Береговий) смт. Приютівка. Медіа додало, що віряни, які перешкоджали та погрожували, зафіксовані на відео.

Як повідомив виданню заступник начальника Олександрійського райвідділу поліції Віктор Глущенко, поліцейській, які були на місці, зафіксували перешкоджання журналістам, даний факт зареєстрований.

Liked the article?
Help us be even more cool!