ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Кіровоградщини та ІМІ обговорять проблему псевдожурналістів

07.06.2021, 15:11

Прокуратура Кіровоградської області готова співпрацювати з журналістами в питаннях захисту прав медійників. Про це повідомив начальник управління нагляду за додержанням законів Нацполіцією України Кіровоградської обласної прокуратури Андрій Ремез під час зустрічі з представником ІМІ. 

"Прокуратура Кіровоградщини готова підтримати журналістів у захисті їхніх прав. І це стосується не лише питань бездіяльності з боку поліції, а й ситуацій, у яких ми можемо надати посильну консультаційну допомогу чи навіть виступити як ретранслятори прохань журналістів до наших колег-правоохоронців", – сказав Ремез. 

Прокурор запевнив, що його підлеглі відстежують усі факти порушення прав журналістів. Водночас він закликав медійників допомагати обласній прокуратурі та звертатись у разі необхідності безпосередньо до нього чи працівників відповідного управління. 

"На щастя, наша область з-поміж інших є досить спокійною. Однак нам варто налагодити хорошу комунікацію між журналістами та прокуратурою. Це дозволить у майбутньому, якщо випадки порушень все ж будуть, не втрачати дорогоцінний час", – додав він. 

Сторони домовилися проводити такі зустрічі регулярно. Однією з тем, які обговорюватимуться найближчим часом, є діяльність псевдожурналістських груп та ідентифікації медійників. 

Нагадаємо, у Донецькій обласній прокуратурі запропонували створити реєстр офіційних посвідчень регіональних журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!