ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Франції розслідуватиме загибель журналіста BFMTV як воєнний злочин

31.05.2022, 10:16
Фото – скриншот з відео bfmtv.com
Фото – скриншот з відео bfmtv.com

Після загибелі французького журналіста телеканалу BFMTV Фредеріка Леклерка-Імхоффа внаслідок російського обстрілу в Україні Національна антитерористична прокуратура Франції оголосила про відкриття розслідування за фактом воєнних злочинів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BFMTV.

Розслідування доручено Центральному управлінню з боротьби зі злочинами проти людства, геноцидом і військовими злочинами.

“Слідство відкрито за фактами умисного замаху на життя особи, яка охороняється міжнародним правом збройних конфліктів, умисних замахів на осіб, які не брали безпосередньої участі в конфліктах, та умисних нападів на персонал і транспортні засоби, які залучено в межах місії гуманітарної допомоги”, – розповіли в антитерористичній прокуратурі.

Кримінальне розслідування також стосується травм, яких зазнав колега загиблого журналіста Максим Брандстеттер.

Уточнюється, що французьке правосуддя може розпочати розслідування щодо дій, скоєних за межами французької території, якщо жертвою є француз, або якщо той, хто скоїв імовірний воєнний злочин, є французом, або якщо той, хто скоїв злочин, проживає на французькій території.

BFMTV зазначає, що 32-річний Фредерік Леклерк-Імхофф був одним з їхніх репортерів в Україні, він загинув унаслідок російського обстрілу від осколкових уражень, коли висвітлював гуманітарну операцію на дорозі до Лисичанська поблизу Сєвєродонецька.

Це вже восьмий репортер, загиблий від початку російського вторгнення в Україну. Його супроводжували його колега Максим Брандстеттер, який отримав легкі травми під час цього удару, та їхня фіксерка Оксана Леута, яка не постраждала, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 30 травня в Лисичанську внаслідок артилерійського обстрілу з боку російської федерації загинув журналіст французького каналу BFMTV Фредерік Леклерк-Імхофф. Він отримав смертельне поранення в шию, перебуваючи в броньованому евакуаційному транспорті. Він робив матеріал про евакуацію населення.

Разом з ним постраждали двоє його колег з телеканалу BFMTV Максім Брандстетер (громадянин Франції) та Оксана Леута (громадянка України).

Liked the article?
Help us be even more cool!