ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Броварах журналіста “Трибуни”не пустили до міськради. Прокуратура відкрила справу

08.11.2021, 10:15
Фото – Дмитро Карпій / "Трибуна-Бровари"
Фото – Дмитро Карпій / "Трибуна-Бровари"

Броварська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналісту інтернет-видання “Трибуна” Дмитру Карпію в доступі до будівлі Броварської міської ради. 

Про це повідомляється на сайті видання.

Ідеться про події 25 жовтня, коли активістів, журналіста “Трибуни” і деяких депутатів не пускали на засідання земельної комісії. Тоді охорона та представники поліції заблокували прохід. Журналістові Дмитру Карпію попри пояснення і демонстрацію посвідчення не дозволяли пройти до адмінбудівлі.

Охорона натомість посилалася на карантинні обмеження, які за кілька днів до засідання комісії своїм розпорядженням запровадив голова Броварської  громади Ігор Сапожко. Водночас видання зауважує, що обмеження дозволяють відвідувати адмінбудівлі одному представнику від одного ЗМІ.

Після втручання депутата Сергія Батюка охорона все ж почала дозволяти проходити по одному представнику від кожного зі ЗМІ. На той момент засідання колегіального органу вже тривало.

Як ідеться у відповіді Броварської окружної прокуратури на заяву Дмитра Карпія, провадження відкрито за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України – “вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю”.

У прокуратурі зазначили, що близько 13:00 біля адмінбудівлі на вул. Гагаріна, 15, невстановлені особи перешкоджали виконанню професійних обов’язків журналісту “Трибуни” Дмитру Карпію, який перебував там для виконання редакційного завдання.

У разі встановлення осіб перешкоджальників і доведення їхньої провини порушники можуть отримати штраф до 3400 грн, арешт на термін до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Видання зазначає, що під час засідання “земельної” комісії розглядали скандальне питання щодо скасування Генплану Княжичів. Під час сесії 28 жовтня депутати підтримали відповідний проєкт рішення. Цього дня охорона не пускала активістів на засідання, відбулися сутички, під час яких побили скло у вхідній групі, зламали двері та використовували сльозогінний газ.

Liked the article?
Help us be even more cool!