ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Австрії підозрює канцлера країни в підкупі ЗМІ

07.10.2021, 15:30
Фото – Reuters / L. Foeger
Фото – Reuters / L. Foeger

Прокуратура Австрії підозрює канцлера країни Себастіана Курца у використанні коштів платників податків для висвітлення його політичної діяльності в ЗМІ в позитивному ключі.

Про це заявили 6 жовтня в австрійській прокуратурі з розслідування економічних та корупційних злочинів (WKSTA), повідомляє DW.

Цій заяві передувала низка проведених прокуратурою обшуків, зокрема й в офісі австрійського канцлера та в головному офісі очолюваної ним консервативної Австрійської народної партії, інформує агенція dpa. 

За даними слідства, у цій справі є всі підстави вважати, що бюджетні кошти витрачалися на публікування “винятково партійно-політично мотивованих, іноді маніпулятивних опитувань однієї із соціологічних компаній”.

Також, за даними прокуратури, кошти платників податків могли бути таємно перераховані одній з медіакомпаній в обмін на надання “можливостей впливати на редакційну політику”. 

Окрім Курца, у корупційних діях у цій справі підозрюють низку осіб з його найближчого оточення.

Видання Die Presse повідомило, що обшуки були пов'язані з імовірними звинуваченнями в корупції під час публікації реклами та опитувань у виданні Oesterreich. В Австрійській народній партії всі закиди на адресу Курца та його оточення відкидають. Також спростували обвинувачення в корупційних домовленостях з канцлером і у виданні Oesterreich.

Другий термін Курца на посаді канцлера Австрії почався в січні 2020 року, його партія входить до коаліції із “зеленими”.

Liked the article?
Help us be even more cool!