ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура АРК перевіряє законність виїзду кримських ЗМІ на нараду ОБСЄ

19.09.2019, 14:34
Фото – qha.com.ua
Фото – qha.com.ua

Прокуратура АРК зареєструвала кримінальне провадження за фактом порушення з боку представників підконтрольних Кремлю кримських ЗМІ порядку виїзду з анексованого Криму для участі в щорічній нараді ОБСЄ у Варшаві. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу відомства.

“Дані відомості внесені в ЄРДР за зверненням представника президента України в АР Крим Антона Кориневича. У ході досудового розслідування буде дана правова оцінка не тільки законності виїзду “делегатів” із півострова, але й отримання ними візи для в’їзду на територію Євросоюзу, включення їх до складу офіційної делегації Російської Федерації, і розслідування доручено Службі безпеки України”, – уточнили в прокуратурі АРК.

Нагадаємо, 17 вересня делегація України залишила залу засідань, де в межах наради ОБСЄ обговорювали тему свободи слова, на знак протесту проти заяв про “російський Крим”, які там звучали. 18 вересня українська делегація вирішила продовжити роботу на заході.

Для участі в нараді ОБСЄ зареєстрували учасників з анексованого Криму, що представляють російську владу й організації півострова.

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк заявив, що на щорічній нараді ОБСЄ повинні “негайно позбавляти слова” таких учасників з анексованого Криму.

18 вересня виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк заявила, що формат проведення щорічної наради ОБСЄ з обліку людського виміру вимагає змін.

Liked the article?
Help us be even more cool!