ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Формат наради ОБСЄ у Варшаві вичерпав себе – Оксана Романюк

18.09.2019, 17:37
Фото – Українська правда
Фото – Українська правда

Формат проведення щорічної наради ОБСЄ з обліку людського виміру вимагає змін. Таку думку 18 вересня в ефірі Радіо Крим.Реалії висловила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, повідомляє Крим.Реалії.

“Росія все це робить (запрошує проросійських представників і каже про “російський” Крим. – Ред.) тому, що це дозволяє формат ОБСЄ. Це просто легітимізація брехні й абсолютна свобода брехні. Коли 50 осіб поспіль записуються в чергу і можуть виступати один за одним, цих людей абсолютно не перевіряють – хто це, їхній бекграунд, жодного фактчекінгу... Я вважаю, що цей формат потрібно змінювати, і цього року я відмовилася туди їхати, бо не хочу брати участь у цій цирковій виставі”, – вважає Романюк.

Нагадаємо, 17 вересня делегація України залишила залу засідань, де в межах наради ОБСЄ обговорювали тему свободи слова, на знак протесту проти заяв про “російський Крим”. 18 вересня українська делегація вирішила продовжити роботу на заході.

Для участі в нараді ОБСЄ зареєстрували учасників з анексованого Криму, які представляють російську владу та організації півострова.

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк заявив, що на щорічній нараді ОБСЄ повинні “негайно позбавляти слова” таких учасників з анексованого Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!