ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент відзначив двох журналістів Луганщини державними нагородами

06.06.2022, 14:47
Фото - Луганська ОДА
Фото - Луганська ОДА

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами журналіста та журналістку з Луганської області.

Про це повідомила Луганська обласна державна адміністрація.

Це кореспондентка Державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” Анастасія Волкова та фотокореспондент українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” Олексій Ковальов.

Кожному з них Володимир Зеленський у День журналіста вручив орден “За заслуги” ІІІ ступеня.

Олексій Ковальов та Анастасія Волкова разом із небагатьма колегами залишилися на Луганщині з моменту широкомасштабного вторгнення росії. Сюжети Анастасії та включення можна побачити в ефірі телеканалу “Дом”.

На сайті “Укрінформу” є багато фоторепортажів Олексія Ковальова з лютого по квітень, у яких він показував повсякденне життя сєвєродончан та жителів сусідніх населених пунктів, які нищить росія.

Також Олексій допомагав у волонтерському штабі, разом із однодумцями започаткував неформальне “ГТС: городское телевидение Северодонецка”, яке щодня підбадьорювало мешканців, що залишись в місті.

“Майже в усій області вже був відсутній кабельний Інтернет, ледве працював мобільний. Тож, щоб сотні тисяч луганчан змогли побачити рідні будинки та вулиці, Олексій Ковальов майже щодня долав декілька кілометрів аби приєднатися до обладнання  Starlink – на той момент єдиної в місті станції!”, - зазначила Луганська ОДА.

Із працюючих медійників Анастасія Волкова виїхала з Луганщини останньою. Анастасія потрапила під обстріл, коли готувала матеріал про евакуацію людей із майже окупованого Рубіжного.

Через інтенсивні бойові дії журналістка була змушена виїхати із Сєвєродонецька, але вона продовжує висвітлювати життя в області настільки, наскільки це дозволяє безпекова ситуація.

Liked the article?
Help us be even more cool!