ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент відповів на петицію про заборону культурної діяльності росіян в Україні

04.11.2022, 17:10
Фото - сайт Президента України
Фото - сайт Президента України

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо заборони культурної діяльності росіян на території України - документ набрав 25 тисяч підписів у середині жовтня. 

У відповіді президент посилався на закони про кінематографію, про телебачення і радіомовлення, а також закон про гастролі. У цих документах є низка обмежень для учасників та здобувачів ліцензій. 

Їм заборонений в'їзд та ліцензування, якщо митці та артисти перебувають у списку людей, які загрожують національній безпеці.

Президент додав, що 7 жовтня у законодавстві набули чинності певні зміни. Зокрема, про підтримку національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора. 

"З метою недопущення культурного та інформаційного впливу держави-агресора Державний комітет телебачення і радіомовлення України припинив видачу та зупинив дію дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора", – зазначив Зеленський у відповіді на петицію.

Він наголосив, що вже створено список російських пропагандистів, лідерів думок та артистів, які відкрито чи приховано генерують наративи російської пропаганди. Частина з них вже перебуває під санкціями в Україні та інших країнах.

Президент скерував петицію на доопрацювання прем'єр-міністру Дмитру Шмигалю.

Як повідомляв ІМІ, петиція про заборону росіянам проводити культурну діяльність в Україні на сайті Офісу президента набрала необхідні 25 тисяч голосів. Автором петиції була Анастасія Клименко, а на сайті ОП вона зʼявилася 15 серпня.

Петиція вимагає заборонити в Україні громадянам Російської Федерації здійснювати будь-яку діяльність у сфері кінематографії, телебачення, радіомовлення, театру та культури загалом. Також хочуть заборонити трансляцію будь-якого телевізійного та кіноконтенту, що був створений у росії або за участі росіян.

Liked the article?
Help us be even more cool!