ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Радіо Свобода засудив переслідування в Росії журналістки Прокоп'євої

25.09.2019, 10:07
Фото – Людмила Савицька, Радіо Свобода
Фото – Людмила Савицька, Радіо Свобода

Президент медіакорпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Джеймі Флай засудив кримінальне переслідування в Росії журналістки Світлани Прокоп’євої, повідомляє Радіо Свобода

Флай назвав неприйнятним переслідування Прокоп’євої за висловлення особистої думки. На думку президента медіакорпорації, звинувачення на її адресу є спробою “надіслати повідомлення” незалежним журналістам. 

Керівництво Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода раніше неодноразово висловлювало стурбованість у зв’язку зі справою Прокоп’євої, розцінюючи її як спробу змусити незалежного журналіста замовкнути.

Як повідомляв ІМІ, 20 вересня позаштатній журналістці Радіо Свобода Світлані Прокоп’євій слідчі висунули звинувачення в публічному виправданні тероризму. 

Кримінальну справу щодо журналістки порушили восени 2018 року після її виступу в ефірі радіостанції “Ехо Москви в Пскові”. Ефір було присвячено теракту біля будівлі ФСБ в Архангельську: Прокоп’єва заявила, що держава сама виховала покоління громадян, які борються з нею. Наглядове відомство “Роскомнагляд” побачило в цих словах ознаки виправдання тероризму.

Після цього “Ехо Москви в Пскові” оштрафували на 150 тисяч рублів, а місцева газета, яка передрукувала матеріал радіо, дістала штраф 200 тисяч рублів. У лютому 2019 року в будинку Прокоп’євої відбувся обшук, а саму її викликали на допит. У липні 2019 року журналістку занесли до російського списку екстремістів і терористів.

Liked the article?
Help us be even more cool!