ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Радіо Свобода відвідав Україну та Молдову

28.03.2023, 12:30
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Президент і генеральний директор Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (RFE / RL) Джеймі Флай відвідав Молдову та Україну для зустрічей з високопосадовцями, представниками громадянського суспільства та журналістами компанії, повідомляє українська служба Радіо Свобода.

Повідомляється, що його поїздка підтвердила прагнення Радіо Свобода протидіяти злоякісному впливу Росії та підтримувати свободу медіа в обох країнах.

“Я захоплююся професіоналізмом та стійкістю, які демонструють наші неймовірні журналісти, щодня повідомляючи про боротьбу України за захист своєї свободи. Радіо Свобода прагне продовжувати розширювати наші репортажі про цю війну, оскільки ми розширюємо нашу аудиторію в Росії, Україні та в усьому регіоні”, – сказав Флай.

Флай відвідав Україну в той час, коли українська служба Радіо Свобода запустила нову годинну ранкову програму “Свобода.Ранок” на YouTube з нового офісу у Львові. Програма підсумовує останні новини з передової за ніч, водночас даючи українській аудиторії надію на початку дня.

Під час візиту до Одеси, Києва та Львова Флай зустрівся з високопоставленими урядовцями, включно з віцепрем’єр-міністром України з питань інновацій, освіти, науки та технологій та міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим, міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком, заступницею міністра закордонних справ Еміне Джеппар, радницею керівника Офісу президента Дар’єю Зарівною, міськими головами Києва Віталієм Кличком та Львова Андрієм Садовим і депутатами парламенту.

Флай також зустрівся з представниками інших медіа та громадянського суспільства. Під час усіх дискусій він наголошував на важливості репортажів Радіо Свобода з передової, розслідувань та постійної ролі у створенні демократичної культури з активною вільною пресою. Флай також виступив за звільнення ув’язненого журналіста Владислава Єсипенка та подякував посадовцям за їхні постійні зусилля для його звільнення.

Оскільки погрози Кремля щодо інших країн регіону посилюються, Флай також відвідав столицю Молдови Кишинів. Під час зустрічей із президенткою Маєю Санду, прем’єр-міністром Доріном Речаном і міністром закордонних справ Ніку Попеску Флай підтвердив зобов’язання Радіо Свобода через свою молдовську службу та російськомовні служби створювати контент, актуальний для всіх молдован, зокрема тих, хто підпадає під вплив кремлівської пропаганди.

Радіо Свобода нагадує, що від початку повномасштабної війни в Росії їхні журналісти надавали глядачам відзначені нагородами репортажі з передової про людські жертви та реакцію України на агресію. Журналісти української служби РС розкрили масові поховання в Маріуполі, задокументували пошуки російських моряків, загиблих під час затоплення крейсера “Москва”, і розповіли про “фільтрацію” та життя в окупації. Це ретельне висвітлення зумовило історичне зростання трафіку серед аудиторії в Росії.

28 квітня 2022 року журналістка Радіо Свобода Віра Гирич загинула в Києві після російського ракетного удару по житловому будинку, де вона проживала. 

Перед повномасштабним вторгненням дописувача Радіо Свобода Владислава Єсипенка в окупованому Росією Криму засудили до шести років ув’язнення (згодом його скоротили до п’яти років) за звинуваченнями в шахрайстві. Флай і представники міжнародної спільноти закликали до негайного звільнення Єсипенка.

Молдовська служба RFE / RL, відома місцевим як Radio Europa Libera, охоплює румунську та російськомовну аудиторію об’єктивними репортажами в країні, де дуже поширена дезінформація. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Radio Europa Libera оприлюднило новини про вибух мосту на кордоні з Молдовою, а згодом і про випадкові падіння російських ракет у цій країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!