ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Латвії запропонував скоротити телемовлення російською до 20% ефіру

12.02.2020, 10:54
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

Президент Латвії Егілс Левітс звернувся до Комісії Сейму з прав людини і суспільних справ і запропонував переглянути закон про електронні ЗМІ та збільшити пропорцію телепрограм офіційними мовами ЄС і Єврозони до 80%. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на "Настоящее время".

За ідеєю Левітса, в основну пропозицію для абонентів обов’язково мають входити телепрограми латвійських медіа, державних і комерційних, а також регіональні програми. А якщо основний пакет охоплює додаткові програми, то щонайменше 80% з них повинні бути офіційними мовами ЄС і Єврозони (зараз їх 24, зокрема латиська).

Фактично це означає зменшення кількості телепрограм російською мовою до 20% ефіру.

На думку Президента, ці вимоги мають поширюватися не тільки на ефірні канали, але також і на постачальників послуг кабельного телебачення та електронні ЗМІ, які ретранслюють телепрограми.

"Сильний інформаційний простір – істотне питання безпеки країни і демократії в Латвії. Має на законодавчому рівні бути можливо зробити так, щоб жителям Латвії були доступні якісні і плюралістичні телепрограми, які зміцнюють належність Латвії до культурного простору Європи та сприяють долученню жителів Латвії до загального інформаційного дискурсу Європи", – наголосив Левітс.

За його словами, зміни в законодавстві розв'яжуть "давно усвідомлену проблему, яку до цього іншими механізмами не можна було ефективно розв'язати".

Liked the article?
Help us be even more cool!