ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Freedom House: ситуація зі свободою слова в Україні не ідеальна, але далека від критичної

05.04.2012, 02:16
Президент міжнародної неурядової організації Freedom House Девід Креймер заявляє, що ситуація зі свободою слова в Україні не ідеальна, але далека від критичної. Про це він сказав в інтерв’ю “КоммерсантЪ-Украина”.

“Люди можуть вільно висловлювати свої думки, але деякі розплачуються за це. Ситуація зі свободою слова не ідеальна, але вона далека від критичної. Медіа повинні контролювати дії уряду, виступати проти тих, хто зловживає владою. Вони допомагають перемогти корупцію і змушують уряд діяти чесно. Журналістів не повинні залякувати, переслідувати, заарештовувати, це обов'язок країни підтримувати журналістів. Головними проблемами для України залишаються політичні переслідування і корупція. І щоб поліпшити ситуацію, потрібна як політична воля, так і законодавчі зміни”, - сказав Креймер.

Нагадаємо, представники  Freedom House 3 квітня відвідали Лук`янівське СІЗО, де зустрілись з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком. 4 квітня представники організації відвідали Качанівську колонію, де зустрілись з екс-прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Міжнародна делегація з питань свободи слова на чолі зі Всесвітньою асоціацією видавців газет і новин (WAN-IFRA) та Світовим форумом редакторів стурбована високим рівнем корупції в Україні і браком прозорості, які впливають на пресу, судову систему і суспільство в цілому.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!