ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прем'єр Вірменії підтвердив, що пропагандистці Симоньян заборонено в'їзд до країни

15.03.2023, 11:02
Фото – Евгения Новоженина / Reuters / rbc.ru
Фото – Евгения Новоженина / Reuters / rbc.ru

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підтвердив 14 березня заборону на в’їзд до країни російським пропагандистам – головній редакторці RT Маргариті Симоньян і засновнику таблоїда Life Араму Габрелянову.

Таке Пашинян сказав у відповідь на запитання російського пропагандистського видання “Sputnik Армения”, повідомляє “Європейська правда”.

“Вірменія – це суверенна держава і має право очікувати на шанобливе ставлення до себе. Також Вірменія має право застосовувати наявні в неї суверенні механізми в разі намірів проти її інтересів”, – наголосив він.

Також Пашинян зазначив, що такі люди повинні поважати Вірменію та обрану її народом владу.

“Також я хочу звернути вашу увагу на один факт: якби ці люди вчинили хоч один відсоток тих дій щодо своїх країн, які вони чинили проти Вірменії, то вони навіть у свій власний будинок не змогли б потрапити. І цим усе сказано”, – зазначив Пашинян.

Він водночас не уточнив, кому ще, крім Симоньян і Габрелянова, заборонено в'їзд до Вірменії, пояснивши, що над цим питанням працюють компетентні структури.

Головредка RT майже одразу прокоментувала заборону в’їзду до країни, назвавши Пашиняна “виродком” і заявивши, що вона, “чистокровна вірменка”, і так не збиралася їхати до Вірменії за чинного прем’єра.

Як пише видання, останніми місяцями відносини між Росією та Вірменією охололи на тлі відмови Москви підтримати Єреван в останніх конфліктах у районі невизнаного Нагірного Карабаху.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року Маргарита Симоньян заявила, що їй заборонили в'їзд до Вірменії.

Маргарита Симоньян – одна з ключових фігур російської пропаганди. Вона очолює підконтрольну Кремлю багатомовну мережу телеканалів RT (раніше – Russia Today), контент якої орієнтований переважно на іноземну аудиторію та російську діаспору за кордоном. Після повномасштабного вторгнення Росії до України мережа RT потрапила під санкції за поширення дезінформації. Детальніше ІМІ писав про неї тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!