ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ОБСЄ зі свободи ЗМІ підтримує продовження розвитку Суспільного

15.07.2021, 16:24
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Марія Тереза Рібейро заявила про підтримку з боку європейської спільноти в продовженні курсу розвитку Суспільного мовника України.

Про це вона сказала 14 липня під час зустрічі голови правління Суспільного Миколи Чернотицького, голови Наглядової ради НСТУ Світлани Остапи, повідомляється на корпоративному сайті Суспільного. 

Учасники обговорили актуальні проблеми в медіа, подальші кроки з розвитку Суспільного та міжнародну співпрацю.

“Перед вами зараз дуже багато викликів. Але я впевнена, що ви впораєтеся, бо Суспільне – дуже важливий гравець на медіаринку. Міжнародні партнери знають про труднощі, з якими стикається суспільний мовник в Україні, і також звертають увагу на ті реформи, які ви успішно впроваджуєте, борючись за увагу людей на телебаченні, радіо і в соціальних мережах. Бажаю успіху у вашій роботі та вашій місії”, – наголосила Марія Тереза Рібейро.

Микола Чернотицький поділився планами компанії на наступні роки – розвиток продакшену та діджиталу.

“Наш найбільший виклик – увага аудиторії. Тому протягом двох наступних років, відповідно до нашої стратегії, ми плануємо запустити OTT-платформу, яка конкуруватиме з національними OTT-платформами, стрімінговими сервісами. Це, зокрема, дозволить збільшити охоплення молодої аудиторії до контенту Суспільного”, – сказав голова правління медіакомпанії.

Він також розповів, що Суспільне є наймолодшим суспільним мовником у Європі й протягом чотирьох років реформування компанія трансформувалася не тільки внутрішньо, а й змінювалася свідомість людей щодо Суспільного та їхнього теле-, радіо-, інтернет-виробництва. 

“В умовах недофінансування – цьогоріч ми вперше отримали повний бюджет – та жорсткої конкуренції з комерційними медіакомпаніями це робити непросто. Проте ми налаштовані рішуче, і вже маємо гарні результати. Динаміку росту демонструють радіо та діджитал. Зокрема, на фейсбуці відеоматеріали власного виробництва вже мають приблизно 90 млн охоплення аудиторії. Це один з найбільших показників серед ЗМІ в Україні. Також позитивну динаміку завдяки реформуванню показує ТБ-напрям, що стимулює нас продовжувати обраний курс”, – сказав Микола Чернотицький.

Голова Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа підкреслила, що вже сьогодні Суспільне має найвищий показник з дотримання журналістських стандартів: “Нам важко, але ми будуємо здорову компанію і робимо здорові новини – збалансовані та без маніпуляцій. Наприклад, згідно з моніторингом новин на телебаченні та в інтернеті, наші ресурси – серед лідерів з дотримання журналістських стандартів. Тому ми даємо здорову їжу для розуму наших громадян”.

Liked the article?
Help us be even more cool!