ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ІМІ ввійшла в робочу групу із захисту прав журналістів при Полтавській ОДА

24.02.2020, 10:12
Фото – фейсбук Надії Труш
Фото – фейсбук Надії Труш

Представниця ІМІ в Полтавській області Надія Труш увійшла до складу робочої групи з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова при Полтавській обласній державній адміністрації.

Робочу групу створили “з метою забезпечення дотримання конституційного права на свободу слова, налагодження ефективної взаємодії державних органів, засобів масової інформації, інститутів громадянського суспільства, зокрема щодо запобігання перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. А також на виконання постанови Верховної Ради “Про рекомендації парламентських слухань на тему “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення” від 14 січня 2020 року.

Робоча група працюватиме над:

  • моніторингом та аналізом ситуації щодо захисту професійних прав журналістів;
  • підготовкою узгоджених пропозицій заходів щодо захисту журналістів та налагодження ефективного механізму взаємодії місцевої влади та медіа;
  • інформуванням Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова про стан захисту прав журналістів.

Нагадаємо, у 2018 році при Полтавській ОДА була створена Робоча група з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня 2020 року журналістку телеканалу “Центральний” Юлію Хаврель не пустили на засідання, яке відбувалося в Полтавській обласній держадміністрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!