ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ІМІ в Полтаві надала рекомендації місцевим депутатам для покращення комунікації з медіа

23.12.2021, 17:36
Фото – Надія Труш
Фото – Надія Труш

Представниця ІМІ в Полтаві Надія Труш надала рекомендації місцевим депутатам для того, щоб покращити комунікацію між владою та журналістами.

Про це вона говорила 23 грудня під час круглого столу “Підсумки 2021. Куди йдемо?”, який організувала обласна газета “Полтавська Думка”.

Надія Труш рекомендувала депутатам повідомляти журналістів про “заховані” в рішеннях документів проблемні питання, на які важливо звернути увагу; запрошувати на заходи, які міський голова намагається зробити закритими; не уникати коментарів та відповідати на прохання медійників пояснити той чи інший документ чи процес. 

Журналістам вона рекомендувала в разі ненадання відповіді на інформаційні запити повідомляти відповідальних за надання відповіді про адміністративну та кримінальну відповідальність; писати скаргу на ім'я міського голови, звертатися до уповноваженого з прав людини, а також робити інформаційний розголос. 

Також Надія Труш розповіла про порушення свободи слова, з якими журналісти стикалися протягом цього року.

Крім того, представниця ІМІ нагадала про порушення прав полтавських журналістів, коли їх тримали за огорожею, від чого якість виконання їхньої роботи стало гіршим через неможливість зробити якісні фото чи відео.

“Адже з місця, в якому повинні були перебувати журналісти, зробити якісні кадри важко, а записати виступи громадськості іноді взагалі було майже неможливо і квестом – чи встигнуть оператори перебігти коридором, щоб підійти ближче. Бо рухатися частиною, де сидять депутати, було заборонено. Коли розпочиналася сесія, огорожу зачиняли, а на вході був охоронець. Ситуацію вдалося змінити: вхід вільний, працювати можна кільком медійникам одночасно, потім мінятися, щоб було зручно”, – розповіла представниці ІМІ.

Також Труш наголосила на тому, що в Полтавській міській раді продовжується тенденція невчасного публікування проєктів рішень та додатків, а то й узагалі додатки не оприлюднюють.

За результатами дискусії планується створити рекомендації для роботи міської влади. 

Участь у круглому столі взяли журналісти Максим Самойдюк, Анастасія Мацько, Ярослав Журавель. Також на заході були присутні частина депутатів Полтавської міської ради, але не було пресслужби міської ради, міського голови, його заступників, хоча їх усіх запрошували.

Liked the article?
Help us be even more cool!