ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представництво ЄС в Україні засудило атаку анонімних телеграм-каналів на ІМІ та ДМ

Представництво ЄС в Україні засудило атаку анонімних телеграм-каналів на Інститут масової інформації та “Детектор медіа”. 

Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці представництва. 

“Анонімні телеграм-канали намагаються шантажувати “Детектор медіа” тa Інститут масової інформації (ІМІ) з метою перешкоджання їхній журналістській діяльності. Дискредитація й тиск на вільні медіа – це неприйнятна маніпуляція інформацією”, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, 28 листопада “Детектор медіа” та Інститут масової інформації заявили про тиск і перешкоджання журналістській діяльності у зв’язку з організованою кампанією фейків і чорнухи, яку розгорнула проти двох організацій група анонімних телеграм-каналів. 

Кампанія очорнення розпочалася з допису одного з фігурантів викривального дослідження Інституту масової інформації – анонімного телеграм-каналу “Батальйон “Монако” – і розійшлась іншими анонімними телеграм-каналами, серед яких “Доброго вечора, ми з України”, “Джокер”, “Труха” та її регіональна мережа телеграм-каналів.

Ці телеграм-канали поширювали фейк про те, що начебто ДМ “платить рублями” російським сервісам і “спонсорує війну”. Разом з тим чомусь використовують скриншот дослідження ІМІ про фейки та маніпуляції анонімних телеграм-каналів і помийок, що заробляють джинсою, рекламою азартних ігор і маніпулюють чутливими темами, як-от загрозою російських обстрілів. 

Згодом канал “Батальйон “Монако” опублікував “опитування”, в якому пропонує аудиторії обрати спосіб розправи з ДМ та ІМІ, а деякі анонімні коментатори пропонують ліквідувати ці організації, спалити їхні офіси тощо. Водночас частина коментаторів стає на бік організацій та звинувачує телеграм-канал у наклепі. 

ДМ та ІМІ готують заяву до правоохоронних органів у зв’язку з тиском і перешкоджанням професійній журналістській діяльності (за частиною 2 ст. 171 Кримінального кодексу України, де передбачено відповідальність за переслідування журналіста через виконання професійних обов’язків).

Liked the article?
Help us be even more cool!