ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представництво президента в АРК: Кримчани демонструють росіянам зневажливе ставлення до їхньої символіки

Фото – Представництво Президента України в АР Крим
Фото – Представництво Президента України в АР Крим

Мешканці тимчасово окупованого Криму відверто демонструють окупантам зневажливе ставлення до їхньої символіки. Про це повідомило Представництво Президента України в АР Крим.

Представництво розповіло про випадки спротиву мешканців Криму.

Так, 23-річний житель Бахчисарая справив потребу на інсталяцію з російською символікою “Z” та “V”.

Також свій протест діям РФ виразила й мешканка Сімферополя, яка розбила стихійний “меморіал вагнерівцям” біля пам’ятника російським окупантам.

Крім того, житель Керчі виклав на свою сторінку в однокласниках зображення тризуба, дівчини з прапором України та підписом “Слава Україні”, що спричинило велике обурення з боку окупаційної адміністрації, зазначає представництво.

“В Севастополі пенсіонер під час покупок у супермаркеті публічно виразив свою думку, що окупантам у Криму не місце і через місяць усім росіянам прийдеться “драпати” звідси. Більше того, чоловік відмовився вибачатися перед РФ і Путіним на камеру, як це зазвичай вимагають окупанти при затриманні”, – зазначає представництво. 

Також за проукраїнські надписи на парканах сусідів окупанти змусили вибачатись у відеорежимі й пенсіонера, який мав визнати нібито свою провину в “дискредитації ЗС РФ”.

Представництво Президента України в АР Крим звертає увагу, що активний спротив окупантам виражає і молодь Криму. Так, 22-річна дівчина, яка проживає в Бахчисараї, виклала в соцмережу відео, на якому їй набивають тату у вигляді тризуба. 

Також представництво президента зазначає, що про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію ЗС РФ”. 

За даними відомства, станом на вересень зафіксовано 473 випадки надходження матеріалів, складених за цією статтею. З них у 402 випадках ухвалено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу

Як повідомляв ІМІ, підконтрольний Росії суд тимчасово окупованого Криму арештував на два місяці 23-річного жителя Бахчисарая Олександра Тюренка, якого затримали напередодні через те, що він справив потребу на інсталяцію з літерами Z та V. Його звинувачують у вандалізмі за мотивами політичної ненависті (ч. 2 статті 214 КК РФ). Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!