ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представники "Вагнера" проводять агітацію в школах та спортклубах – британська розвідка

13.03.2023, 12:56
Фото – focus.ua
Фото – focus.ua

Власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин, імовірно, втратив доступ до вербування в російських в'язницях через відкриті суперечки з керівництвом міністерства оборони РФ і тепер спрямував зусилля з вербування на вільних громадян Росії. 

Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки.

За даними розвідки, з початку березня 2023 року "Вагнер" створив центри для вербування людей у спортивних центрах щонайменше в 40 місцях по всій Росії.

Останніми днями представники "Вагнера" в масках також проводили "профорієнтаційні" бесіди в московських середніх школах. Вони розповсюджували анкети "Заява молодого воїна", щоб зібрати контактні дані зацікавлених учнів.

Британська розвідка також зазначає, що приблизно половина в’язнів, яких "Вагнер" уже відправив до України, ймовірно, були поранені чи загинули. Нові ініціативи навряд чи компенсують втрату вербування засуджених.

"Якщо заборона триватиме, пригожин, імовірно, буде змушений зменшити масштаб або інтенсивність операцій "Вагнера" в Україні", – додали у відомстві.

Як повідомляв ІМІ, в окупованому Криму російський державний телеканал "Крым 24" почав рекламувати найманство в ПВК "Вагнер".

Liked the article?
Help us be even more cool!