ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представників Пресклубу Білорусь затримали на 72 години

23.12.2020, 13:05
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

Представників неформального об'єднання медіапрофесіоналів “Пресклуб Білорусь”, у яких 22 грудня силовики провели обшуки, затримали на 72 години, повідомляє TUT.BY.

За словами джерела видання, обшуки проходили в межах кримінальної справи за ст. 243 ч. 2 ("Ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі"). Після обшуків затриманих забрали на допити до Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі.

Як пише видання, затримано Юлію Слуцьку, Аллу Шарко, Сергія Ольшевського, Сергія Якупова. Також не виходить на зв'язок Петро Слуцький, син Юлії. Він був в офісі, коли там відбувався обшук.

Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю повідомив державним медіа, що проводить "перевірку за фактами порушень податкового законодавства Республіки Білорусь щодо посадових осіб культурно-просвітницької установи "Журналістська майстерня Пресклуб" та інших суб'єктів господарювання, пов'язаних, зокрема, з надходженням великих грошових сум з-за кордону".

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня в Мінську (Білорусь) силовики затримали засновницю неформального об'єднання медіапрофесіоналів "Пресклуб Білорусь" (Press Club Belarus) Юлію Слуцьку, а також прийшли з обшуками до офісу та працівників Пресклубу: Алли Шарко, Сергія Якупова, Сергія Ольшевського.

Liked the article?
Help us be even more cool!