ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правозахисники закликають Раду зробити роботу відкритішою

Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Громадські організації, що опікуються захистом прав постраждалих від збройної агресії проти України, закликали Верховну Раду зробити роботу парламентських комітетів відкритішою для громадянського суспільства.

Про це сказала голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник під час пресконференції 5 вересня, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні через воєнний стан український парламент став закритим. Ми розуміємо частину обмежень, які дійсно є об'єктивними, вони викликані питаннями небезпеки. Але водночас вже майже два роки триває повномасштабна агресія, і розуміємо, що в цих умовах уже є можливість, щоб забезпечити більш відкриту роботу парламенту”, – зазначила вона.

Скрипник закликала парламент зробити роботу відкритішою для громадянського суспільства з метою “донести актуальні проблеми, можливі шляхи їхнього розв'язання і разом знайти той механізм, який допоможе”.

Вона вважає, що абсолютно реальним є повернення порядку денного засідання комітетів, щоб громадські організації розуміли, які законопроєкти розглядатимуться. Водночас можуть бути винятки щодо проєктів законів, які стосуються питань національної безпеки, оборони.

Також Ольга Скрипник зазначила, що повернення порядку денного засідань комітетів ВР та можливість онлайн-участі представників громадськості в цих засіданнях є важливим кроком для залучення профільних громадських, експертних організацій, людей, на яких спрямовані такі законодавчі ініціативи для покращення ефективності роботи “саме з тих питань, які в першу чергу стосуються постраждалих”.

“Ми вважаємо, що наші рекомендації Верховна Рада може точно виконати в цьому році. Виконання цих рекомендацій дійсно забезпечить якіснішу роботу, яка буде відповідати сьогоднішнім реаліям”, – резюмувала Скрипник.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила постанову, якою передбачено роботу в закритому режимі. До кінця дії воєнного стану парламент України працюватиме без присутності журналістів та без прямих трансляції засідань ВР.

Liked the article?
Help us be even more cool!