ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правозахисники виявили китайську цензуру в університетах Австралії

30.06.2021, 15:42
Фото – globalvoices.org
Фото – globalvoices.org

Правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що багато китайських студентів в австралійських університетах перебувають в атмосфері самоцензури: викладачі уникають критики Пекіна, а студенти мовчать через страх переслідувань. Про це повідомляє Reuters.

На материковому Китаї поліція допитала батьків деяких студентів щодо діяльності їхніх дітей в Австралії.

Самоцензура посилилася під час пандемії, оскільки університети перейшли на онлайн-навчання і китайські студенти приєднуються до занять через китайську систему інтернет-цензури Great Firewall.

Авторка звіту Софі Макніл каже, що ця тенденція ставить під загрозу академічну свободу студентів. Наприклад, в одному з онлайн-курсів прибрали посилання на кривавий розгін демонстрацій на площі Тяньаньмень 1989 року.

"Будь-яке втручання в наші університети з боку іноземних організацій не є припустимим", – заявив міністр освіти Австралії Алан Тадж.

Як повідомляв ІМІ, у Гонконзі закрилася єдина продемократична газета Apple Daily. Редактора Йонг Чінг Кі заарештували за підозрою в "змові з іноземними державами або іноземними силами" в межах місцевого закону про нацбезпеку.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!