ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці закрили справу щодо нападу на знімальну групу телеканалу "Капрі"

21.10.2019, 16:30
Фото – скриншот з відео телеканалу "Капрі"
Фото – скриншот з відео телеканалу "Капрі"

Поліція Покровська (Донецька область) закрила справу щодо нападу на знімальну групу місцевого телеканалу “Капрі”, який стався 1 серпня. Про це 18 жовтня на пресконференції повідомила начальниця слідчого відділення Покровського відділу поліції Катерина Сікіріна, повідомляє сайт DDK.dn.ua.

“Було прийняте рішення про закриття справи, яке було узгоджено з Красноармійською місцевою прокуратурою. Вказане рішення було прийняте у зв’язку з відсутністю ознак кримінального правопорушення”, – сказала Сікіріна.

Начальник Покровського відділу поліції Олександр Коломієць додав, що зацікавлені особи, тобто журналіст і оператор, були проінформовані про закриття справи. Однак наразі жодних повідомлень про закриття кримінального провадження потерпілим не надходило.

Також очільник покровської поліції зазначив, що вони можуть звернутися до суду і оскаржити це рішення в судовому порядку.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що потерпілі журналісти мають право оскаржувати рішення слідчого щодо закриття кримінального провадження.

Він пояснив, що закриття кримінального провадження передбачає дотримання слідчим певної процедури, передбаченої Кримінальним процесуальним кодексом. Так, зазначив юрист, будь-які порушення цієї процедури надають право на оскарження закриття кримінального провадження відповідно до глави 26 Кримінального процесуального кодексу

Алі Сафаров навів частину четверту статті 284 Кримінального процесуального кодексу, згідно з якою “про закриття кримінального провадження слідчий, прокурор приймає постанову, яку може бути оскаржено у порядку, встановленому цим Кодексом”.

Частина шоста цієї ж статті передбачає: “Копія постанови слідчого про закриття кримінального провадження надсилається заявнику, потерпілому, прокурору. Прокурор протягом двадцяти днів з моменту отримання копії постанови має право її скасувати у зв’язку з незаконністю чи необґрунтованістю. Постанова слідчого про закриття кримінального провадження також може бути скасована прокурором за скаргою заявника, потерпілого, якщо така скарга подана протягом десяти днів з моменту отримання заявником, потерпілим копії постанови.

Копія постанови прокурора про закриття кримінального провадження та/або провадження щодо юридичної особи надсилається заявнику, потерпілому, його представнику, підозрюваному, захиснику, представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження”.

“Таким чином, журналісти, які є потерпілими в даному епізоді, мають право оскаржувати рішення слідчого щодо закриття кримінального провадження”, – сказав юрист.

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня 2019 року в місті Покровську Донецької області невідомі чоловіки та політтехнолог кандидата в народні депутати напали на знімальну групу місцевого телебачення “Капрі”.

Унаслідок нападу оператор дістав струс мозку, розбито професійну камеру та робочий телефон журналістки Альони Соболенко.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 171 “Перешкоджання законній професійній  діяльності журналістів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!