ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці викрили "друкарню", що робила фальшиві посвідчення, зокрема журналістські

28.07.2021, 11:20
Фото - blog.blushpublishing.co.uk
Фото - blog.blushpublishing.co.uk

Столичні правоохоронці викрили підпільне виробництво фальшивих документів різного спрямування, зокрема посвідчень преси.

Про це повідомляється на сайті прокуратури міста Києва.

Група осіб організувала в місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області підпільну “друкарню”, де виготовляли документи про вищу освіту, сертифікати, свідоцтва, атестати та додатки до них, сертифікати про вакцинування проти COVID-19, довідки про негативні результати ПЛР-тестів тощо. Водночас, зауважує прокуратура, підроблені документи містили голографічні захисні елементи.

Приймання замовлень на виготовлення підроблених документів та їхній збут здійснювався в мережі Інтернет, на популярних торговельних майданчиках.

Під час обшуків 27 липня правоохоронці вилучили значну кількість дипломів з елементами голографічного захисту, різноманітні посвідчення, зокрема співробітників поліції та преси, мокрі печатки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я Республіки Білорусь, сертифікати про вакцинування проти COVID-19 та негативні результати ПЛР тестів, велику кількість зразків голограм тощо.

Фото – Прокуратура міста Києва

Також вилучено три ноутбуки з відомостями про спілкування з клієнтами, зі зразками дипломів, програмними засобами для виготовлення документів, 15 мобільних телефонів, на яких також виявлено листування з клієнтами, одноразові сім-картки, чорнові записи та обладнання.

Кримінальне провадження розпочато за фактом підроблення дипломів, сертифікатів, свідоцтв, атестатів та інших офіційних документів з використанням голографічних захисних елементів (ч. 2 ст. 199 КК України).

Організатора злочинного бізнесу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Розв'язується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Liked the article?
Help us be even more cool!