ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці відкрили справу щодо надісланого "Силі правди" фішингу

15.05.2024, 13:12
Мая Голуб

Луцька окружна прокуратура за зверненням громадської організації “Інститут масової інформації” відкрила кримінальне провадження за фактом фішингу, надісланого на електронну пошту редакції Центру журналістських розслідувань “Сила правди” на початку травня. 

Про це повідомив представниці ІМІ у Волинській області головний редактор “Сили правди” Юрій Горбач.

Журналіст отримав листа від окружної прокуратури про відкриття кримінального провадження за:

  • ч. 3. ст. 15 (“Замах на кримінальне правопорушення”);
  • ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

За його словами, 7 травня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли інформацію щодо спроби перешкоджання професійній діяльності журналістів, а саме “Силі правди”.

У прокуратурі повідомили, що досудове розслідування здійснюватиме сектор дізнання Луцького районного управління поліції Головного управління Нацполіції у Волинській області.

Нагадаємо, 2 травня на редакційну пошту “Сили правди” надійшов фішинговий лист, надісланий нібито від компанії Меta. Лист стосувався сторінки “Сили правди” у фейсбуці. У редакції на лист звернули увагу, бо Facebook має можливість надсилати сповіщення в самому сервісі, а тому робити це листами необов'язково.

Головний редактор “Сили правди” Юрій Горбач розповів представниці ІМІ, що 14 травня його допитали в поліції як свідка. Він розповів деталі поліції та надав докази отриманого фішингового листа й посилання на новину ІМІ про це.

Liked the article?
Help us be even more cool!