ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці повідомили про підозри в колабораціонізмі двом "освітянкам" з Луганщини

09.01.2023, 17:40
Фото – Луганська обласна прокуратура
Фото – Луганська обласна прокуратура

Двом "директоркам" навчальних закладів окупованої території Луганської області повідомлено про підозру в колабораціонізмі

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, навесні 2022 року двоє місцевих мешканок – 62-річна та 64-річна жінки почали співпрацювати з окупаційною владою псевдореспубліки та обійняли посади: перша – так званого директора "Держаного загальноосвітнього закладу Луганської народної республіки "Станично-Луганська гімназія", друга – так званого директора "Луганської середньої школи № 56 імені Костянтина Кутового" відповідно.

На обійманих "посадах" жінки впроваджують пропаганду в закладах освіти, висловлюються на підтримку дій окупаційної влади та змінення освітньої програми на стандарти освіти держави-агресора.

За протиправні дії жінкам загрожує позбавлення волі на строк до трьох років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк до 15 років.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року правоохоронці повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності трьом керівникам навчальних закладів  Куп‘янського району Харківщини. За даними слідства, освітяни активно впроваджували стандарти освіти держави-агресора в навчальних закладах, якими вони керували. 

Liked the article?
Help us be even more cool!