ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині трьом освітянам повідомили про підозру в колабораціонізмі

05.12.2022, 11:00
Фото – Хакрівська обласна прокуратура
Фото – Хакрівська обласна прокуратура

Правоохоронців повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності трьом керівникам навчальних закладів  Куп‘янського району Харківщини. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, освітяни активно впроваджували стандарти освіти держави-агресора в навчальних закладах, якими вони керували. 

“Навчання мало проводитися виключно російською мовою та з використанням російських підручників держави-агресорки. Колаборанти також збирали списки вчителів, які згодні працювати під керівництвом окупаційної влади держави-агресора”, – йдеться в повідомленні. 

Прокуратура зазначає, що підозрювані встигли побудувати тісні робочі зв‘язки з окупантами. Зокрема, вони отримали методичні рекомендації щодо організації навчального процесу початкової та середньої освіти відповідно до “Федерального государственного образовательного стандарта РФ”. 

Освітянам заочно повідомлено про підозру трьом керівникам навчальних закладів Куп‘янського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!