ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Позитивні повідомлення про поліцію в онлайн-медіа вчетверо перевищують негативні – дослідження ІМІ

16.03.2021, 10:51
Фото – sostav.ua
Фото – sostav.ua

Позитивні повідомлення про поліцію в онлайн-медіа вчетверо перевищують негативні (відповідно 208 до 51). Водночас майже дві третини матеріалів, які стосуються поліції, подаються в нейтральному світлі.

Такі підсумки моніторингу Інституту масової інформації 18 сайтів на предмет висвітлення діяльності правоохоронних органів та судів протягом 22–28 лютого. Загалом до вибірки ввійшло 2009 новин, з яких 753 (або 37,5%) стосувалися поліції та МВС.

До "позитивних" новин про поліцію експерти ІМІ зарахували ті, в яких ідеться про успішну діяльність правоохоронців: затримали злочинця, викрили незаконну діяльність, оголосили підозру тощо.

Найбільше позитивних новин протягом періоду моніторингу вийшло на сайті suspilne.media – 69, або 42,3% всіх повідомлень сайту, в яких згадується поліція. Далі за кількістю позитивних новин ідуть politeka.net та tsn.ua. Сайт politeka.net став єдиним, у кого понад половини новин про поліцію мають позитивний характер – 57,8%. Натомість strana.ua, zn.ua та bykvu.com баланс позитив-негатив мають на користь останнього.

Дослідження також виявило, що для двох третин новин про кримінал джерелом інформації слугують офіційні ресурси правоохоронних органів. По суті, це звичайний "копіпаст" із сайтів і соцмереж поліції та МВС. І є сумнівним відповідність таких новин рівню національних сайтів і рівню професійних стандартів, одним з яких є баланс. 

З повним дослідженням можна ознайомитися за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!