ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Позицію судової гілки влади майже не представлено в новинах – дослідження ІМІ

22.03.2021, 11:46
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Позицію судової гілки влади майже не представлено в новинах українських онлайн-медіа. А у висвітленні діяльності судів та роботи суддів існує значний дисбаланс на користь негативних оцінок.

Такі підсумки моніторингу Інститут масової інформації 18 сайтів *. Загалом до вибірки ввійшло 2009 новин, з яких 582 (або 29%) стосувалися судів та суддів.

Дослідження показало, що у висвітленні діяльності судів значно переважають повідомлення негативного характеру: 41,2% проти 3,4% позитивного. Для порівняння: це сильно контрастує з висвітленням діяльності поліції, де співвідношення 27,6%–6,8% на користь повідомлень позитивного характеру.

Також моніторинг виявив майже абсолютну відсутність у медіа спікерів судів. Лише 11 з 582 новин про діяльність судів (1,9%) містили коментарі представників судів (прессекретарів або голови). 

З повним дослідженням можна ознайомитися тут

Моніторинговий аналіз проводився 22–28 лютого 2021 року у 18 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ (10 найрейтинговіших, сім ЗМІ, що підписали меморандум Медіаруху за дотримання професійних стандартів, а також два сайти, які висловили бажання бути в переліку медіа, що підлягають моніторингу): obozrevatel.com, korrespondent.net segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, politeka.net, rbc.ua, gordonua.com, nv.ua (М), liga.net (М), ukrinform.ua (М), zn.ua (М), censor.net.ua (М), interfax.com.ua (М), suspilne.media (М), bykvu.com (М). Вибірка становить 2009 новин.

Проведення цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews Network. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО "Інститут масової інформації" та необов’язково відбиває думку USAID, уряду США та Internews Network.

Liked the article?
Help us be even more cool!