ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Позбавлення громадянства Медведчука та Козака не завадить розслідуванню – Офіс ГПУ

20.01.2023, 12:43
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

В Офісі генпрокурора повідомили, що позбавлення громадянства України ексдепутатів забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака не є перешкодою для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит hromadske щодо того, чи вплине на розслідування та притягнення до відповідальності позбавлення громадянства України цих осіб.

Медведчука та Козака підозрюють у держзраді. У травні 2021 року їм висунули звинувачення за трьома епізодами: щодо розкрадання державних надр, передання таємної військової інформації та підривної діяльності.

В Офісі ГПУ зазначають, що обставини, що досліджуються в кримінальних справах, сталися до того, як Медведчука і Козака позбавили громадянства.

“Оскільки на момент вчинення інкримінованих їм діянь вони були громадянами України, позбавлення громадянства цих осіб не є перешкодою для притягнення їх до кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку”, – йдеться у відповіді від Офісу генпрокурора.

Як повідомляв ІМІ, 10 січня Президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака і Рената Кузьміна, а також колишнього народного депутата Андрія Деркача. А 13 січня Верховна Рада достроково припинила їхні депутатські повноваження.

Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука.

Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!