ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Поводилися дуже грубо": дружина затриманого в Криму громадянського журналіста Османова про обшук

15.03.2023, 17:42
Фото – скрін з відео Кримської солідарності
Фото – скрін з відео Кримської солідарності

Співробітники ФСБ РФ під час "обшуку" в цивільного журналіста Ролана Османова перекидали меблі, а самого Ролана одразу повалили на підлогу та наділи на нього наручники.

Про це громадській ініціативі "Кримська солідарність" розповіла його дружина Земіне.

За її словами, вона одразу завела дітей до спальні, щоб вони не бачили "обшуку" і не злякалися, а Ролан своєю чергою попросив силовиків надати документи. Їх показав лише один з них.

"Обшук почали дуже грубо. Стали все перевертати, дуже агресивно. Я кажу, чому ви так перевертаєте. А він: "Потрібно нормально поводитися". Почали перевертати шафи, стару свекрушину скриню перевернули. Старі крісла перевернули. Потім перейшли до дитячої кімнати. Там вони не сильно колупали – відчинили шафи, подивилися речі дітей і звідси вийшли. У спальні колупали все – підняли матрац, дошки. Знайшли деякі гроші, я забрала їх", – розповіла Земіне Османова.

Вона зазначила, що під час обшуку стало зле її свекрусі, вона знепритомніла. Силовики порадили викликати швидку самотужки.

Земіне Османова додала, що під час "обшуку" одному із силовиків зателефонував, ймовірно, колега, який розпитував, чи багато людей зібралося навколо будинку.

Як повідомляв ІМІ, в окупованому Криму після обшуку силовики вивезли до "управління ФСБ у Сімферополі" цивільного журналіста Ролана Османова. За інформацією громадської ініціативи "Кримська солідарність", обшук проводили співробітники ФСБ у зв'язку з повідомленням про пошкодження залізниці в Бахчисарайському районі 23 лютого 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!