ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Повідомлено підозру тіктокеру з Києва, який поширював наративи Кремля та влаштовував провокації в Лаврі

22.05.2023, 12:30
Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ повідомила про підозру проросійському тіктокеру з Києва, який поширював наративи Кремля та влаштовував провокації в Києво-Печерській лаврі. Про це повідомляє  СБУ у своєму телеграм-каналі.

За даними спецслужба, 46-річний мешканець Києва на власній тікток-сторінці розміщував дописи, в яких заперечував збройну агресію РФ і дискредитував військово-політичне керівництво України.

Також фігурант брав активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня поточного року.

“Тоді він публічно підбурював людей чинити спротив законним діям представників влади та правоохоронців. Крім того, він безпідставно звинувачував українських захисників у розв’язанні війни”, – повідомляє СБУ

Під час обшуку за адресою проживання у фігуранта виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Розв'язується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!