ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Повідомлено підозру подружжю акторів з Харкова у виправдовуванні війни РФ проти України

Служба безпеки України оголосила підозру подружжю акторів з Харкова, які виправдовують збройну агресію РФ проти України. Про це повідомило управління СБУ в Харківській області. 

За даними слідства, подружжя 2023 року виїхало до Росії та публічно підіграє ворожій пропаганді. Так, чоловік розміщував на своїй сторінці у російській соцмережі “ВКонтакте” дописи з виправдовуванням російської агресії проти України та вихваляв її учасників. 

Подружжя акторів з Харкова, якому СБУ оголосила підозру. Фото – СБУ

“Він стверджував, що російсько-українська війна є нібито вимушеною жертвою в ім'я Росії та її майбутнього. Крім того, він героїзував російських військових та називав їх “цвєтом нации”, – йдеться в повідомленні.

Жінка, своєю чергою, публікувала в соцмережах кремлівські наративи про “укронацистов”, про “восемь лет бомбили Донбасс” та про нібито утиски російськомовного населення в Харкові.

Крім того, зазначає СБУ, подружжя брало участь у записі російських пропагандистських відеороликів, де ганьбило Україну і українців та поширювало наративи брехливої роспропаганди.

Обом пропагандистам заочно повідомили про підозру за ознаками ч. 2 ст. 28 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені за попередньою змовою групою осіб, повторно).

Їм загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) головному редактору пропагандистського ресурсу “Наш Донбасс” (Лисичанськ, Луганська область) В'ячеславу Яковенку.

Liked the article?
Help us be even more cool!