ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Потураєв: Законопроєкт про заборону пов'язаних з РПЦ організацій можуть "заспамити" правками

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики очікують перед другим читанням внесення великої кількості правок до закону про заборону релігійних організацій, пов’язаних з РФ, щоб відтягнути його ухвалення. 

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова комітету Микита Потураєв.

За його словами, депутати, які не зацікавлені в ухваленні законопроєкту, можуть подати кілька тисяч правок, але профільний комітет готовий до їхнього опрацювання. Політик вважає, що “конструктивних правок” буде небагато.

“Відраховуємо від дня голосування плюс два тижні, далі будемо опрацьовувати правки, побачимо скільки їх буде. Наших, конструктивних, їх буде не так аж багато. Я думаю, декілька десятків. Десь приблизно так, тому що я ж розумію, хто з колег буде подавати. Це все – люди, які налаштовані на те, щоб закон тільки вдосконалити”, – заявив Потураєв.

Також він додав, що в комітеті налаштовані ухвалити закон про заборону релігійних організацій, пов’язаних з РФ, до кінця року.

“Якщо буде спам, він може бути, я передбачаю, що він буде, – скільки його може бути? Я не знаю. Тисяча правок, дві тисячі правок – нічого. Комітет сяде (за роботу. – Ред.) – у нас комітет абсолютно в цьому сенсі патріотичний, проукраїнський, продержавницький. Комітет сяде і буде працювати стільки, скільки потрібно. У них нічого не вийде і на рівні комітету, я можу сказати, що ми все зробимо, щоб він був готовий до розгляду у Верховній Раді до кінця цього року”, – сказав народний депутат.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних з РФ.

УПЦ МП заявила, що цей законопроєкт “не відповідає Конвенції з прав людини та Конституції України”, а сама УПЦ МП є “самостійною і незалежною”.

Liked the article?
Help us be even more cool!