ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Потураєв вважає, що санкції проти "каналів Медведчука" спричинили ескалацію на Сході України

28.04.2021, 13:32
Фото – detector.media
Фото – detector.media

Санкції Ради національної безпеки та оборони проти телеканалів, пов’язаних з одним із лідерів ОПЗЖ Віктором Медведчуком, є однією з причин ескалації збройного конфлікту на Сході України.

Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від “Слуги народу” Микита Потураєв в інтерв’ю Укрінформу.

“Санкції точно стали однією з тих причин, через які зараз відбувається ескалація на Сході України. Усе має ціну. Коли Президент України пішов на такі жорсткі дії, було зрозуміло, що відповідь з боку Росії однозначно буде. Вона прийшла у вигляді більш ніж сотні тисяч російських військ на наших кордонах”, – сказав Потураєв.

Водночас голова комітету висловив переконання в тому, що медійний ландшафт України змінився на краще. За його словами, припинення мовлення трьох телеканалів "холдингу Медведчука" є позитивним сигналом для українського журналістського середовища.

Нагадаємо, останнім часом збройні сили Російської Федерації нарощували війська поблизу державного кордону України на півночі, сході й на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, збільшилася кількість випадків порушення перемир'я на Сході України з боку збройних формувань РФ.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну для примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що з 23 квітня почнеться відведення військ від українського кордону.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!