ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Потураєв про єдиний марафон: Він є джерелом стовідсотково верифікованої інформації

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що, поки йде війна, телемарафон “Єдині новини” має продовжуватися, тому що він є джерелом верифікованої інформації.

Про це він сказав у програмі Укрінформу “Самохвалов запитує”.

“Поки йде війна, телемарафон потрібно продовжувати. І він буде продовжуватися, тому що він є джерелом стовідсотково верифікованої інформації”, – сказав депутат.

Він зауважив, що інтонація та подання медіагруп, канали яких беруть участь у марафоні, відрізняються, але їх усіх об'єднує те, що “вони не дають брехливої інформації”.

“Про марафон можна писати що завгодно, про ухил в оптимізм при подачі інформації і таке інше... Там видають тільки те, що перевірене”, – акцентував Потураєв.

Він нагадав, коли в перші дні війни біля Києва стояли російські війська, то всі дивилися телемарафон, “бо це було питання виживання”. Проте наразі цілком зрозуміло, що в громадян є й інші запити до телевізійного контенту.

“Коли фронт тепер значно-значно далі, то зрозуміло, що в людей виникає бажання подивитися щось розважальне, почитати телеграм, тобто є попит на різну інформацію з різних джерел. Але джерело стовідсотково верифікованої інформації до кінця вторгнення, до кінця війни й до перемоги має точно залишитися”, – сказав Потураєв.

Як повідомляв ІМІ, голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що якість телемарафону слід підвищувати. Водночас, вважає він, телемарафон “вирішив питання щодо викривленої подачі інформації про війну та бойові дії”.

Також він вважає, що через невисоку якість телемарафону “Єдині новини” люди шукають альтернативні джерела інформації, тому часто потрапляють на анонімні телеграм-канали, які легко маніпулюють даними.

Liked the article?
Help us be even more cool!