ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство США в Україні заявило, що влада має покарати вбивць Гонгадзе

16.09.2021, 11:21
Фото – фейсбук Посольства США в Україні
Фото – фейсбук Посольства США в Україні

Посольство США в Україні в день пам’яті Георгія Гонгадзе наголосило на необхідності притягнути до відповідальності всіх причетних до викрадення та вбивства журналіста.

Про це йдеться в заяві диппредставництва у твіттері, повідомляє Укрінформ.

“З нагоди 21-ї річниці зникнення журналіста Георгія Гонгадзе ми знову наголошуємо: влада має притягнути до відповідальності його вбивць та всіх причетних до його викрадення та вбивства”, – заявили американські дипломати.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня 2021 року правозахисні та медійні громадські організації звернулися до української влади із закликом забезпечити прозоре розслідування справ щодо вбивств журналістів, встановити та назвати замовників.

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Олексія Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе. Водночас замовників цього вбивства досі не встановлено. Захист Пукача оскаржив рішення суду.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув’язнення для колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача.

6 лютого 2016 року захист Пукача оскаржив вирок у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ.

12 жовтня 2016 року у Вищому спеціалізованому суді адвокати Олексія Пукача попросили замінити його довічний термін на 15 років в’язниці.

2 липня 2021 року Верховний Суд затвердив вирок колишньому генерал-лейтенанту міліції Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Liked the article?
Help us be even more cool!