ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство України заявляє, що Британія ігнорує звернення щодо діяльності Грема Філліпса

06.11.2018, 13:00

Влада Великої Британії ігнорує звернення посольства України щодо діяльності проросійського журналіста та блогера зі Сполученого Королівства Грема Філліпса. Про це повідомили 5 листопада в посольстві України в Лондоні, повідомляє Радіо Свобода.

“В черговий раз Грем Філліпс вилазить зі шкіри, щоб догодити кремлівським кураторам. На цей раз спроба спровокувати українського посла в Австрії Олександра Щербу. Шкода, що британська влада ігнорує звернення посольства щодо протиправної діяльності проросійського клоуна, який паплюжить статус громадянина Британії”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба, відеоблогер Грем Філліпс намагався спровокувати його на бійку, інформує “Детектор медіа”.

“Ну що, щойно істота на ім’я Грем Філліпс побувала під посольством. Стояла, знімала себе на камеру під парканом. Не бачила, як я підійшов. Нещасне таке, з незастібнутими, пардон, штанами. Аж підскочило від переляку – не чекало геть. Ну а потім почалося: “Саша, ти фашист. Саша, ти г-дон”. Пару разів мене штовхало в груди. Професійно штовхало, хотіло на бійку спровокувати”, – написав він.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2018 року Посольство України у Великій Британії письмово звернулося до британського Міністерства закордонних справ із закликом вжити юридичних заходів щодо проросійського пропагандиста британця Грема Філліпса.

8 серпня до будівлі посольства Грузії в Лондоні під час виставки про російсько-грузинську війну 2008 року увірвався журналіст телеканалів Russia Today і “Звезда”, британець Грем Філліпс, який влаштував там провокацію. Його оперативно затримала дипломатична поліція.

25 липня 2014 року Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today).

СБУ повідомила, що видворила журналіста за межі України, оскільки його діяльність суперечила інтересам національної безпеки України, її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу.

Попри заборону в’їзду протягом трьох років, журналіст у серпні 2014 року нелегально пробрався до Луганської області через КПП поблизу селища Ізварино.

МЗС Великобританії направило журналісту лист, у якому настійно рекомендувало покинути Донбас, зазначивши, що зовнішньополітичне відомство застерігає усіх від подорожей до Криму, а також у Донецьку і Луганську області.

Liked the article?
Help us be even more cool!