ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство України вимагає від Британії вжити заходів щодо українофоба Філліпса

23.08.2018, 13:19

Посольство України у Великій Британії письмово звернулося до британського Міністерства закордонних справ із закликом вжити юридичних заходів щодо проросійського пропагандиста британця Грема Філліпса. Про це йдеться у двох останніх нотах українського посольства до британського Форин-офісу, повідомляє “Європейська правда”.

Українські дипломати здивовані бездіяльністю британської влади, через яку на цьому тижні Грем оприлюднив публічні погрози на адресу посольства та його співробітників.

У посольстві наголошують, що неодноразово формально та неформально інформували британське МЗС щодо публічних проявів ненависті Філліпсом на адресу українського уряду та українського народу, а також про його зусилля зашкодити роботі українського посольства в Лондоні.

У зв'язку з цим з 2016 року посольство, окрім останніх двох, надіслало ще три дипломатичні ноти зі скаргами на Філліпса. Ще два роки тому посольство попросило вжити заходів щодо Філліпса через його діяльність на окупованому Донбасі й підтримку терористів.

Дипломати звернули увагу, що в серпні Філліпс вчергове вдався до провокацій. 8 серпня він відреагував на засудження українським посольством його нападу на посольство Грузії в Лондоні.

У Twitter пропагандист написав: “Хороша спроба, посольство України. А тепер послухайте. Я повернувся в Лондон, тож тільки спробуйте провести ще більше своїх заходів, які глорифікують фашистів, і у нас буде розмова”.

“Посольство розглядає цей твіт як ненависть та образу, а також як чітку і відкриту погрозу та залякування, та очевидний намір вчинити злочин на ґрунті ненависті”, – заявили українські дипломати, нагадавши, що в минулому під час посольських заходів через провокативну поведінку Філліпса довелося втручатися поліції.

21 серпня Філліпс записав відео перед входом до українського посольства напередодні Дня Незалежності України, у якому, за словами дипломатів, образив українського посла Наталію Галібаренко та працівників посольства.

На відео він лаявся, назвав українського посла “ненормальною”, а співробітників посольства “неадекватними” і “купкою придурків”.

“Такі дії вважаються злочином згідно з законом про кримінальне правосуддя та громадський порядок 1994 року, який вимагає належної реакції та оцінки британського Форин-офісу та правоохоронних органів”, – заявили в українському посольстві.

Дипломати також попередили, що плани Грема підготувати репортаж про День Незалежності України можуть вилитись у чергову провокацію.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня до будівлі посольства Грузії в Лондоні під час виставки про російсько-грузинську війну 2008 року увірвався скандально відомий журналіст телеканалів Russia Today і “Звезда”, британець Грем Філліпс, який влаштував там провокацію. Його оперативно затримала дипломатична поліція.

25 липня 2014 року Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today).

СБУ повідомила, що видворила журналіста за межі України, оскільки його діяльність суперечила інтересам національної безпеки України, її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу.

Попри заборону в’їзду протягом трьох років, журналіст у серпні 2014 року нелегально пробрався до Луганської області через КПП поблизу селища Ізварино.

МЗС Великобританії направило журналісту лист, у якому настійно рекомендувало покинути Донбас, зазначивши, що зовнішньополітичне відомство застерігає усіх від подорожей до Криму, а також у Донецьку і Луганську області.

Liked the article?
Help us be even more cool!