ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Портнов виграв суд щодо видалення його з реєстру зрадників. Рух "Чесно" подає апеляцію

Печерський районний суд Києва задовольнив позов колишнього заступника голови адміністрації Януковича та екснардепа Андрія Портнова проти Руху “Чесно” щодо видалення його профілю з реєстру зрадників на сайті руху.

Натомість Рух “Чесно” подає апеляційну скаргу, йдеться на сайті організації.

Окрім видалення його з реєстру зрадників, Портнов також просить визнати недостовірною і такою, що ганьбить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію такого змісту: 

  • вчинення державної зради; 
  • “Zрадник країни”;
  • “Посібник російських можновладців, які взялись за агресивну війну проти України та зміну її кордонів”. 

Портнов вимагає визнати недостовірною інформацію “кримінальне провадження за ст. 111 ККУ (державна зрада)” та спростувати її. 

До того ж позивач просить стягнути 250 тис. грн. У русі зауважили, що це одна з найбільших фінансових вимог за його позовами до різних організацій.

“Ми бачимо спробу масштабного тиску на українські громадські організації та медіа. Цікаво, що всі рішення, винесені Печерським судом за позовами Портнова, не на користь журналістів та активістів. “Чесно” відстоюватиме свою позицію в апеляції та захищатиме свободу слова”, – наголосила лідерка руху Віта Думанська.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов подав до суду на Рух “Чесно” та Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Liked the article?
Help us be even more cool!