ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко передав Сенцову книгу дисидента Сахарова

13.07.2017, 11:21

Президент України Петро Порошенко передав через дипломатів ув'язненому в РФ українському режисеру Олегу Сенцову книгу “Спогади” дисидента Андрія Сахарова. Про це Порошенко написав у Twitter і опублікував фото книги, повідомляє 112.ua.

“Сьогодні день народження Олега Сенцова. Через наших дипломатів передав Олегові “Спогади” Андрія Сахарова. Дорогий Олеже, Україна разом з усім світом продовжить боротися за вашу свободу”, – заявив Порошенко.

Як повідомляв ІМІ, сьогодні, 13 липня, у Олега Сенцова день народження. З цієї нагоди у Києві активісти проведуть серію акцій.

11 травня в Києві на вулиці Хрещатик відбулася акція, приурочена до річниці арешту політв'язня, українського режисера Олега Сенцова. Учасники акції вийшли з гаслом “#пораотпускать” та запустили онлайн-флешмоб на їхню підтримку.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються у тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов'язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Liked the article?
Help us be even more cool!