ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко очікує від медіаспільноти пропозицій щодо боротьби з російською пропагандою

22.01.2018, 13:41
Фото - prm.ua

Президент України Петро Порошенко закликав медіаспільноту розробити пропозиції щодо ефективної протидії російській пропаганді та фейкам. Про це він заявив 22 січня під час виступу з нагоди 100-річчя незалежності УНР, повідомляє Depo.ua та Інтерфакс-Україна.

“В ті часи (в час УНР - ред.) не існувало такого поняття, як “фейкові новини”, але вони існували і тоді. Колишній голова уряду (період Директорії - ред.) Ісаак Мазепа казав, що більшовики мали рацію, коли згодом хвалилися, що Україну вони опанували не так збройною силою, як силою своєї пропаганди серед дезорієнтованих українських мас”, - сказав він.

Саме тому, наголосив Президент, для нас зараз важливо знайти спосіб протидіяти поширенню російських фейків в українському інформпросторі.

“Іноді їх не без задоволення тиражує наша опозиція. Час від часу на них “клюють” навіть ті медіа, які позиціонують себе як глибоко українські, патріотичні, європейські. Відповідь на запитання, як боротися з російською пропагандою, яка підриває суверенітет та демократію у всьому світі, зараз це вже визнано, шукають на рівні Євросоюзу та його окремих членів. Ми координуємо наші зусилля зовні з нашими партнерами, а всередині країни я розраховую на саморегуляцію та пропозиції з боку української медіаспільноти”, - заявив Порошенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!