ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Понад третину населення світу ніколи не користувались інтернетом – ООН

01.12.2021, 10:11
Фото – netfreedom.org.ua
Фото – netfreedom.org.ua

Організація Об’єднаних Націй оприлюднила звіт, згідно з яким близько 3 мільярдів людей, або 37% світового населення, ніколи не користувались інтернетом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

Так, з 2,9 мільярда людей, які не мають доступу до мережі, мешкають у країнах, що розвиваються. Також майже три чверті цих людей проживають у 46 найбідніших країнах світу.

За даними Міжнародної спілки електрозв'язку (МСЕ) ООН, з 2019 року кількість користувачів інтернету зросла з 4,1 до 4,9 мільярда людей. Таке зростання пов’язують з наслідками пандемії COVID-19.

Також МСЕ зазначає, що навіть серед наявних користувачів багато сотень мільйонів людей заходять в інтернет дуже рідко через погану якість зв’язку.

“МСЕ працюватиме над тим, щоб були всі компоненти, щоб під’єднати решту 2,9 мільярда людей. Ми маємо на меті переконатися, що ніхто не залишився без зв’язку”, – заявив генеральний секретар МСЕ Гаулін Чжао. 

Він також додав, що серед головних проблем, які перешкоджають цьому, є бідність, неписемність, обмежений доступ до електромережі та брак цифрових навичок.

Як повідомляв ІМІ, 10 листопада голова правління Інтернет-асоціації України Олександр Савчук заявив, що Окружний адмінсуд Києва своїм рішення від 28 жовтня відновив запровадження мита на імпорт кабелю в розмірі 23,5%, що може спричинити зростання вартості під'єднання до інтернету в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!