ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер засновник і голова Інтерфакс-Україна Олександр Мартиненко (оновлено)

Олександр Мартиненко. Фото – Українська правда

Помер засновник і голова агентства Інтерфакс-Україна Олександр Мартиненко. Йому було 63 роки. Про це повідомляється на сайті агентства.

За даними медіа, Олександр Мартиненко помер сьогодні, 28 травня, у Києві.

Новину буде доповнено в міру надходження нової інформації.

Висловлюючи співчуття близьким Олександра Мартиненка, у редакції “Дзеркала тижня” зазначили, що він був багаторічним та улюбленим читачами автором видання, що ховався за псевдонімом Олександр Макаров.

Олександр Мартиненко народився 22 серпня 1960 року в Харкові. Закінчив економічний факультет Харківського державного університету.

Працював кореспондентом, редактором відділу газети “Орієнтир Діп”, головним редактором агентства Харків-новини, президентом агентства Інтерфакс-Україна. Був прессекретарем Президента України з 1998 по 2001 роки.

Створив й очолив агентство "Інтерфакс-Україна" 1992 року. Із 2003 року – генеральний директор та кінцевий бенефіціар агентства.

Кавалер ордена "За заслуги" III ступеня (2022), ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня (2020). З 2010 року – заслужений журналіст України.

Оновлення в 17:17. Агентство повідомляє, що колектив продовжує свою роботу в повному обсязі: “Усі новинні та інші інформаційні продукти виходять і будуть виходити, як і виходили”.

Про дату та місце прощання буде повідомлено додатково.

Liked the article?
Help us be even more cool!